ROEG! straks ook in de bieb te vinden

Annelies Bakelaar en Dink Binnendijk ondertekenen de intentieverklaring. (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
Annelies Bakelaar en Dink Binnendijk ondertekenen de intentieverklaring. (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
Samen met Biblionet Drenthe start ROEG! een pilot om de natuur van Drenthe nog dichterbij te brengen. Over enkele maanden opent de eerste ROEG! Hoek in de bibliotheek van Gieten.
Annelies Bakelaar (directeur/bestuurder Biblionet Drenthe) en Dink Binnendijk (directeur/hoofdredacteur RTV Drenthe) tekenden vandaag de intentieverklaring. Daarmee start officieel de samenwerking tussen beide partijen. In januari moet de eerste ROEG! Hoek in de bibliotheek van Gieten worden geopend.
In de ROEG! Hoek vindt de bezoeker van de bibliotheek niet alleen informatie, er worden ook activiteiten georganiseerd. Op deze plek kun je dus meer te weten komen over de natuur, maar je kan er ook van alles beleven. Ook is het mogelijk om met een ROEG!-leenpakket zelf de Drentse natuur te ontdekken. Met een speciaal ROEG! Kinderjournaal wordt het jonge publiek bij de ROEG! Hoek betrokken.
Annelies Bakelaar: "Ik vind het een heel goed idee en zie een kans voor alle betrokken organisaties om het bereik te vergroten en de natuur op allerlei manieren onder de aandacht te brengen bij de (jonge) bezoekers van de bibliotheek. We beginnen met een pilot in Gieten, maar ik hoop dat er snel meer bibliotheken aansluiten."
Meer weten over de Drentse natuur? Ontdek ‘t op

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl