Willeke Dost-speurder Jan Huzen niet vervolgd voor opruiing

Willeke Dost-speurder Jan Huzen uit Nieuw-Weerdinge wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie. De zaak is voorwaardelijk geseponeerd, laat een woordvoerder van het OM weten.
Dat houdt in dat Huzen wel een proeftijd krijgt. Als hij zich het komende jaar toch schuldig maakt aan opruiing, kan hij alsnog vervolgd worden.

Huzen zelf reageert blij op het besluit. "Hoera... geen 5 jaar cel en geen 20.000 boete", schrijft hij op Facebook. "Na een lang verhaal komt het erop neer dat ik niet word vervolgd voor een misdrijf inzake Willeke Dost." Als reden geeft de officier aan dat Huzen geen strafblad heeft en 'gedreven wordt door goede intenties'.

De Willeke Dost-speurder houdt zich al jaren bezig met de zoektocht naar het destijds 15-jarige meisje dat in 1992 spoorloos verdween uit Koekange. Hij probeerde op allerlei manieren politie en justitie aan te sporen op bepaalde plekken te zoeken. Ook ging hij zelf al eens illegaal graven.

In februari dreigde hij met een grootschalige graafactie. Dat leverde hem een waarschuwing van de politie op. Toen hij zich in april opnieuw schuldig maakte aan opruiing werd hij opgepakt. Dat leidde tot deze proeftijd.
Meer over dit onderwerp:
Jan Huzen Willeke Dost Nieuw-Weerdinge Koekange
Deel dit artikel: