Vivianne Miedema in het zonnetje gezet voor wedstrijd tegen Turkije

De koprol van Vivianne Miedema na haar goal tegen Kameroen (Rechten: EPA / Tolga Bozoglu)
De koprol van Vivianne Miedema na haar goal tegen Kameroen (Rechten: EPA / Tolga Bozoglu)
VOETBAL - Vivianne Miedema speelt vanavond niet mee in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije, maar ze kwam wel het veld op. Miedema werd namelijk in het zonnetje gezet omdat ze de nieuwe topscorer allertijden van het team is.
De Hoogeveense spits kreeg een fotocollage en een bos bloemen uit handen van Manon Melis, de vorige topscorer van de Oranjevrouwen.
Op de fotocollage staat Vivianne Miedema terwijl ze een koprol maakt. Dat deed ze tijdens het WK voetbal voor vrouwen na één van haar treffers tegen Kameroen. Ze had met haar broertje Lars afgesproken dat ze een koprol zou maken als ze officieel topscorer allertijden was. "Deze belofte stond al zo lang. Dit was mijn recordtreffer, dan mag je wel één keer gek doen, toch? Ik ben blij dat ik nog kon lopen na die koprol, want zo lenig ben ik niet", zei ze daarover.
Nederland was ook zonder Miedema de baas in de wedstrijd tegen Turkije. Dankzij doelpunten van Stefanie van der Gragt, Daniëlle van de Donk en Sherida Spitse werd het 3-0.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.