Woonconcept maakt 59 woningen Meppel duurzamer

Woningcorporatie Woonconcept gaat in de wijk Ezinge in Meppel 59 woningen verduurzamen. Ze worden beter geïsoleerd en er komen zonnepanelen op de daken.
De woningen die aangepakt worden, staan aan de Resedastraat en de Rozenstraat. Het is het eerste verduurzamingsproject van Woonconcept in Meppel. Ook in Hoogeveen en Steenwijk wil de corporatie woningen via eenzelfde traject gaan verduurzamen.

Bewoners betrokken
Volgens de woningcorporatie zijn de bewoners van de woningen de afgelopen maanden nauw betrokken bij de verduurzamingsplannen. Bewoners konden zich na een eerste voorlichtingsavond opgeven om verder mee te denken over de verbeteringen aan hun woningen.

"Door in gesprek te gaan met de bewoners, kom je erachter waar de knelpunten zitten en hoe zij hun woningcomfort willen verbeteren. De bewoners zijn de ervaringsdeskundigen en kennen hun woning het best", vertelt Monique Koobs van Woonconcept. 

Dee verbeterpunten waren volgens woonconcept met name zaken als schimmel of vochtproblemen, die met behulp van betere isolatie verholpen kunnen worden. 

'Lagere energierekening'
De maatregelen moeten volgens Woonconcept leiden tot meer wooncomfort en een lagere energierekening, al is dat laatste wel afhankelijk van de bewoners zelf. "Hoe hoog de rekening wordt, hangt natuurlijk af van het verbruik. Op de zonnepanelen nemen bewoners een abonnement. Het uitgangspunt is dat men goedkoper uit is."

Een proefberekening die gebaseerd is op de bewoner met de laagste energierekening wijst volgens Woonconcept uit dat de bewoners geld gaan besparen. "We kunnen stellen dat bewoners er bij normaal gebruik echt op vooruitgaan", aldus Koobs. 

Sinds eind augustus is Woonconcept bezig met de werkzaamheden aan de woningen. Aan het begin van 2020 moeten de woningen klaar zijn.
Deel dit artikel: