Na lang twijfelen doet SGP toch mee aan Statenverkiezingen

tom koekoek
Tom Koekoek trekt de kar voor de SGP © SGP Drenthe
Tom Koekoek uit Stuifzand is verkozen tot lijsttrekker van de SGP voor de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar maart. De 20-jarige Koekoek is sinds enkele jaren actief voor de gereformeerde partij.
De SGP heeft lang getwijfeld over deelname aan de verkiezingen. "Maar juist de actieve jongeren van de SGP Drenthe hebben het bestuur en de leden van de SGP afgelopen maandagavond over de streep getrokken om dit avontuur aan te gaan." De SGP heeft op dit moment geen zetel in Provinciale Staten.

'Meer mensen stemmen op SGP'

Toch denkt de partij succes te kunnen boeken, omdat volgens het bestuur meer mensen op de SGP stemmen dan in het verleden. De partij kijkt daarbij naar de gemeenteraadsverkiezingen van begin dit jaar en de landelijke verkiezingen van vorig jaar.

Verkiezingsprogramma volgt nog

Het verkiezingsprogramma is nog niet klaar, maar volgens lijsttrekker Koekoek verdient de Drent "betrouwbare politiek die waarmaakt wat beloofd wordt". "Uiteraard mag je vanuit de SGP verwachten dat dit alles gebeurt vanuit een christelijke grondslag en met een open bijbel", aldus de partij.
Koekoek woont nog thuis bij zijn ouders in Stuifzand en studeert Ondernemerschap en Retailmanagement in Zwolle. De Provinciale Statenverkiezingen zijn op 15 maart volgend jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.