Busreizigers krijgen komend weekend last van afsluiting N34

Busreizigers van en naar Groningen ondervinden hinder (Rechten: RTV Drenthe/Steven Stegen)
Busreizigers van en naar Groningen ondervinden hinder (Rechten: RTV Drenthe/Steven Stegen)
Een groot deel van de N34 gaat komend weekend dicht vanwege maaiwerkzaamheden. Veel bussen kunnen daardoor niet de reguliere route rijden.
De provincie sluit de weg op 7 september vanaf 3.00 uur 's ochtends af tussen Emmen-West en De Punt. Pas de volgende ochtend om 6.00 uur kan het verkeer weer gebruikmaken van de N34.

Lees meer: ​N34 volgend weekend grotendeels dicht

Vijf buslijnen van Qbuzz gaan volgens een alternatieve dienstregeling rijden:
- Lijn 5 tussen Groningen en Annen rijdt via de A28. Er vervallen geen haltes.
- Lijn 300 tussen Groningen en Emmen stopt niet bij de haltes Borger N34, OV-Knooppunt Gieten en Westlaren N34.
- Lijn 312 tussen Groningen en Stadskanaal rijdt zonder te stoppen tussen het hoofdstation van Groningen en het busstation van Stadskanaal. Alle tussengelegen haltes vervallen. Er rijden wel extra bussen tussen Gieten en Stadskanaal van lijn 312. In Gieten sluiten die bussen aan op lijn 159 van en naar Groningen.
- Lijn 159 tussen Groningen, Gieten, Borger en Emmen rijdt ieder uur. De bus stopt op het hoofdstation van Groningen, de Van Ketwich Verschuurbrug, het OV Knooppunt Gieten en alle haltes van lijn 59. De ritten van lijn 59 die met een busje voor acht personen gereden worden, vervallen allemaal.

Nachtbusreizigers: kom eerder

Nachtbus 418 tussen Groningen, Zuidlaren en Gieten stopt na Groningen alleen bij de haltes Raadhuisplein (Haren), N34 (Westlaren), Brink (Zuidlaren), Markeweg (Annen), Rotonde (Annen) en Gieten OV Knooppunt.
Vanaf Gieten rijdt de bus rechtstreeks naar Groningen. Nachtreizigers wordt aangeraden minimaal vijf minuten voor vertrek bij de halte te staan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.