Jan (88) laat kinderdroom van zijn vrouw Betsy uitkomen met zelfgebouwde pipowagen

Jan en Betsy genieten in de zelfgebouwde pipowagen
Jan en Betsy genieten in de zelfgebouwde pipowagen © RTV Drenthe / Ronald Oostingh
Mocht je ooit twijfelen of echte liefde nog bestaat, rijd dan eens richting Alteveer naar het huis van Jan en Betsy Huisjes. Ernaast staat een pipowagen, gebouwd door Jan, speciaal voor zijn vrouw. Het afgelopen jaar zwoegde hij in de schuur om de droom van zijn vrouw uit te laten komen.
"Ja, ze vindt hem mooi", vertelt Huisjes stralend terwijl hij zijn pipowagen laat zien. "Dat is mij toch maar mooi gelukt."

Kinderdroom

"Ik heb het altijd al prachtig gevonden", glundert Betsy terwijl ze al leunend over de balustrade van de pipowagen richting de grote vijver in de tuin kijkt. "Net als een hutje op de hei, vond ik ook zo mooi. Dat kleine, lekker knus. En toen kwam dit op ons pad."
Met dit bedoelt ze het project waar haar man Jan ruim een jaar geleden aan begon. Hij kocht eerst een trekker en bedacht dat daar dan wel iets achter moest. "Hier in de regio stond een oude wagen te koop, die heb ik helemaal gesloopt en opnieuw opgebouwd", legt Huisjes uit.
Jan en Betsy zijn trots op hun pipowagen: (tekst gaat verder onder video)
Jan (88) bouwt langgekoesterde kinderdroom voor zijn vrouw Betsy

Pipowagen

Al gauw besluiten Jan en Betsy dat het een leuk idee is om een pipowagen te bouwen. Eindelijk, de droom van Betsy wordt werkelijkheid. "De wagen is eigenlijk ontstaan tijdens het bouwen", vertelt Huisjes. Een concreet plan of bouwtekening had hij niet; gewoon bouwen en zien wat het wordt was het idee.
Het stel knikt elkaar tevreden toe terwijl ze een kopje koffie drinken in de wagen. Twee stoelen, een tafeltje, tweepersoonsbed en een keukentje; het is minimalistisch maar meer hebben ze ook niet nodig aldus Betsy: "Ik geniet hier echt van. Zonder al die luxe. Ik zou hier wel willen wonen."

Slapen

Zoals gezegd woont het stel in een huis naast de pipowagen, maar dat betekent niet dat het huisje op wielen niet gebruikt wordt. Betsy sliep er al eens in met haar achterkleindochter Loïs (5): "Dat was hartstikke leuk", blikt ze met plezier terug.
Maar het is niet alleen terugblikken wat het echtpaar Huisjes doet, stiekem dromen ze al van een nieuw plan. "Als de gezondheid het toelaat willen we graag met de trekker ervoor richting wat campings in de omgeving rijden", vertelt Jan.
Wat enigszins roet in het eten gooit zijn de ogen van Jan, die zijn helaas niet meer wat het geweest is. Hij mag daarom niet meer autorijden. "Maar iemand kan ons natuurlijk ook rijden", denkt het stel in oplossingen.
Voor nu genieten ze van de droom die werkelijkheid is geworden, samen in hun gloednieuwe pipowagen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl