Henk Otten verliest prestigieuze taak door afsplitsing van FvD

Henk Otten en zijn nieuwe partijleden Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker (Rechten: ANP/Les van Lieshout)
Henk Otten en zijn nieuwe partijleden Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker (Rechten: ANP/Les van Lieshout)
Oud-Hijkenaar Henk Otten verliest door zijn vertrek uit Forum voor Democratie (FvD) een prestigieuze taak in de Eerste Kamer. Die moet de senator, die met twee andere afgesplitste FvD'ers voor zichzelf is begonnen, afstaan aan FvD'er Paul Frentrop.
Otten was de lijsttrekker van FvD in de Eerste Kamerverkiezingen. Door de klinkende overwinning van de partij van Thierry Baudet kon Otten aanspraak maken op het voorzitterschap van de senaatscommissie voor Financiën. Maar in de tussentijd escaleerde een slepend conflict tussen Otten en Baudet en werd Otten
gezet. Hij bouwt samen met senatoren Dorien Rookmaker en Jeroen de Vries aan een nieuwe partij.
Lees meer: Henk Otten neemt twee Forum-senatoren mee naar nieuwe partij
FvD is door de exodus in de Eerste Kamer weliswaar niet langer de grootste, maar nog wel de tweede partij: drie keer zo groot als de groep-Otten. Otten moet daarom van de senaat een stap terug doen en wordt tweede man van een minder belangrijke commissie. Paul Frentrop, een belangrijke adviseur van Baudet, krijgt de leiding over de commissie Financiën. Otten schildert Frentrop af als de kwade genius achter zijn val.
Ook De Vries moet een taak inleveren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.