Raad van State buigt zich opnieuw over komst zorgcomplex in Zeijen

Aan de Minister Cremerstraat in het buitengebied van Zeijen wil de gemeente Tynaarlo zestien woningen bouwen voor 55-plussers met een zorgvraag. Maar een bewoner uit Tynaarlo is het hier niet mee eens en stapte naar de Raad van State.
Het eerste plan voor het zorgcomplex werd enkele jaren geleden gelanceerd. Ook toen stapte de bezwaarmaker uit Tynaarlo naar de Raad van State en kreeg gelijk. 

Inmiddels hebben de gemeente Tynaarlo en het bedrijf Huis te Zeijen B.V. aanvullend onderzoek laten doen naar de behoefte aan het voorgestelde zorgcomplex. Daarna werd een nieuw plan gemaakt door de initiatiefnemers. Dat werd door de gemeenteraad met algemene stemmen aanvaard, maar de inwoner uit Tynaarlo stapte opnieuw naar de Raad van State.

'Geweldig buitengebied'
Tijdens de zitting probeerde de rechter van de Raad van State vandaag nog tot een compromis te komen. Was het voor de bezwaarmaker acceptabel als er niet zestien, maar twaalf woningen aan de Minister Cremerstraat in Zeijen zouden komen? "Twaalf zijn er ook al te veel. Iedereen wil wonen in het geweldige buitengebied, maar daar is dan dadelijk niets meer van over," aldus de bezwaarmaker. 

De rechter van de Raad van State opperde nog even of het zorgcomplex dan niet kan komen op de locatie van het voetbalveld in Zeijen, dat toch weg gaat. Dat vonden de gemeente en het bedrijf Huis te Zeijen weer geen goed idee. Zij willen de woningen bouwen aan de Minister Cremerstraat. 

Uitspraak
De rechter hoopt over zes weken uitspraak doen, maar gaf alvast aan dat de complexiteit van de zaak ervoor kan zorgen dat de uitspraak later is.
Deel dit artikel: