Laura Dijkema met Oranje-volleybalsters hard onderuit in kwartfinale EK

VOLLEYBAL - Laura Dijkema uit Beilen is met de Nederlandse volleybalsters op het EK gestrand in de kwartfinales. Oranje was in Ankara niet opgewassen tegen gastland Turkije: 3-0. De setstanden in de Ankara Sport Hall waren 25-20 25-22 25-20.
Oranje, dat tot deze kwartfinale geen set had verloren, begon nog wel goed aan het duel. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison wist een voorsprong van 6-2 in de eerste set echter niet uit te bouwen. Na 9-9 nam Turkije het initiatief over, mede dankzij een sterke service.

In de tweede set leek Nederland zich na een snelle achterstand te herstellen. Een kleine voorsprong (9-7) gaf Oranje echter opnieuw uit handen. Nederland vocht van 17-21 nog wel terug tot 21-21, maar daarna sloeg de thuisploeg toch weer toe.

In de derde set moest Nika Daalderop al snel met een enkelblessure naar de kant. Mede daardoor kwam het niet meer goed met Oranje, dat te veel fouten maakte om Turkije alsnog te kunnen bedreigen.

Tweede zware domper
Voor Nederland is de vroege uitschakeling de tweede zware domper binnen korte tijd. Een maand geleden greep Oranje in Italië naast het begeerde olympische ticket. Begin komend jaar volgt een herkansing voor deelname aan Tokio 2020.


Nederland behaalde op de laatste twee EK's zilver. Turkije veroverde brons bij de laatste Europese titelstrijd in 2017 in Georgië.
Meer over dit onderwerp:
Laura Dijkema Beilen volleybal EK
Deel dit artikel: