Koning Willem-Alexander bezoekt Motocross of Nations op TT Circuit

Koning Willem-Alexander komt op zondag 29 september naar de Motocross of Nations op het TT Circuit van Assen. Het is de internationale ontknoping van het motorcross-seizoen. Per land strijden drie coureurs om de wereldtitel voor landen. Er worden veertig landen vertegenwoordigd. Het evenement is dit jaar, voor het eerst in vijftien jaar, weer terug in Nederland.
De koning woont de afsluitende manche en de huldiging van de winnaars bij. Voorafgaand aan de wedstrijd brengt hij een bezoek aan de paddock om het technische team van de Nederlandse deelnemers te ontmoeten. Na afloop van de wedstrijd praat hij met de Nederlandse coureurs. 
In 1995 was Wilem-Alexander voor het laatst te gast op het TT Circuit, toen nog als prins. 

Speciale crossbaan
Met zand van het naastgelegen defensieterrein wordt, speciaal voor het evenement, een crossbaan op het asfalt van het TT Circuit neergelegd.

Sinds 2015 staat Assen al op de kalender van de strijd om de wereldtitel, maar de Motocross of Nations is voor het eerst te gast in Drenthe. Namens Nederland zijn Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Calvin Vlaanderen en Roan van de Moosdijk geselecteerd. De afgelopen vijf edities werden gewonnen door Frankrijk. Nederland eindigde vorig jaar als tweede met Herlings, Coldenhoff en Vlaanderen.

De landenwedstrijd op het TT Circuit is op 28 en 29 september.
Deel dit artikel: