Uitslag Wat vind jij: Meerderheid wil stoppen met Black Friday

Black Friday
Black Friday moet worden verboden © ANP
Een aantal politieke partijen maakt zich zorgen over de gevolgen van het uit Amerika overgewaaide Black Friday. Het massale stunten met kortingsacties is slecht voor het milieu en klimaat, zeggen ze. Een meerderheid van de deelnemers aan onze stelling is het daarmee eens.
Volgens de PvdA en ChristenUnie leidt de toename van online bestellingen tot veel meer ritten van pakketbezorgers en dus een hogere uitstoot. Bovendien wordt veel kleding retour gestuurd en daarna nooit meer gebruikt.
D66 maakt zich zorgen om de gevolgen voor het klimaat van de vervuilende textielindustrie en de 'fast fashion', de verkoop van spotgoedkope kledingstukken die vaak maar kort meegaan. Ze leiden volgens de partij tot een hoge uitstoot van CO2 en chemische vervuiling.
Bijna 70 procent van de stemmers is het eens met de stelling 'Black Friday is slecht voor het klimaat en daarom moeten we ermee stoppen'. Zo'n 800 mensen deden mee aan de stelling.
Bekijk de uitslag:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl