Bouw wielerbaan Assen valt duurder uit

Fietsers gebruiken de wielerbaan in Assen al drie jaar, maar nu pas is de eindafrekening gemaakt van de bouw van het wielercentrum. Die valt fiks hoger uit: er komt 275.000 euro bovenop de 2,7 miljoen.
Het wielercentrum ligt vlak naast het Asserbos en heeft een houten kombaan, een mtb- en veldritparcours en een bmx-baan. De wielerbaan wordt voornamelijk gebruikt voor trainingen. Omdat de baan nu nog geen overkapping heeft kan er met slecht weer niet gefietst worden.

Gebreken
Dat de kosten van de bouw van het wielercentrum hoger uitvallen dan gedacht, ligt aan gebreken die ontstonden nadat de wielerbaan werd opgeleverd. Zo bleek dat de baan niet tegen het vochtige klimaat van Nederland was opgewassen. Het duurde even voordat de aannemer en onderaannemer het eens werden over deze kosten, daardoor liet de eindafrekening op zich wachten. 

Het is de zoveelste tegenvaller voor wethouder Janna Booij die grote bouwprojecten in haar portefeuille heeft. Eerder had ze al te maken met een tegenvaller op het Veemarktterrein, hogere bouwkosten van een buurtcentrum in de Asser wijk Marsdijk en ook de de nieuwe fietsbrug over het Havenkanaal kost tonnen meer.

Dak
Overigens is het plan dat er nog meer geld in het wielercentrum gestoken wordt; vier miljoen euro. Daarvan kan een dak gebouwd worden boven de houten kombaan, wordt de kantine uitgebreid en komt er een extra ruimte voor de opslag en het onderhoud van fietsen. De financiering voor dit plan is echter nog niet rond.
Meer over dit onderwerp:
gemeente Assen Assen wielerbaan wielercentrum
Deel dit artikel: