Stelling: Nederland moet geld steken in een speciale anti-drugsorganisatie

Nederland heeft een speciale anti-drugsorganisatie nodig omdat ons land een narcostaat dreigt te worden. Dat stelt CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma voor in een interview in De Telegraaf.
Daarin zouden volgens de CDA’er mensen moeten gaan samenwerken van onder meer de politie, het OM, FIOD, arbeidsinspectie en jeugd- en jongerenwerkers. Ze moeten zich helemaal kunnen richten op de strijd tegen drugshandel en de ondermijnende criminaliteit die daarmee gepaard gaat.

Narcostaat
"Op de vraag of we aan het afglijden zijn naar een narcostaat (een land dat beheerst wordt door drugshandel red.), zeg ik nu ’ja’. Er is een keiharde strijd gaande tussen rechtsstaat en onderwereld en die mogen we niet verliezen", aldus Heerma.

Volgens Heerma is zo’n speciaal team nodig zodat een groep mensen uit de opsporing, zoals rechercheurs, zich helemaal kan gaan focussen op de drugsmisdaad en de ondermijning die daarmee samenhangt. "Daarmee krijg je ook de slagkracht om niet alleen de kleine jongens te pakken."

Stelling
Wat vind jij? Wordt het hoog tijd dat Nederland de portemonnee trekt en investeert in een speciale anti-drugsorganisatie? Of kan het geld beter naar iets anders toe?

Deel dit artikel: