Pool ontkent doodslag landgenoot met bakstenen

Overleden man gevonden op recreatieterrein Erm
De bij Erm waar het slachtoffer werd gevonden © Noordernieuws
Een 45-jarige man uit Polen wordt ervan verdacht dat hij 12 augustus op het Ermerstrand in Erm een landgenoot doodsloeg met bakstenen. Het slachtoffer zou ook met een scherp voorwerp zijn gestoken. De man ontkent en zwijgt verder over het gebeuren.
Vandaag was de eerste openbare inleidende zitting. De man verscheen, samen met zijn advocaat. De zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld. Alle rapportages zijn nog niet binnen. Tot dusver beantwoordde de man de vragen met: "Ik weet het niet" of "Ik weiger de vraag".

Zwijgrecht

Het is nog onduidelijk wat die dag op het recreatiepark is gebeurd en waarom het zo escaleerde. Ook doordat de man hierover blijft zwijgen. Volgens de rechter ligt er veel belastend materiaal tegen de verdachte. "Het is uw goed recht om beroep te doen op uw zwijgrecht. Ik adviseer u na te denken of het in uw belang is om te blijven zwijgen", zei de rechter.

Dna-sporen

De rechtbank kijkt niet alleen naar de bewijzen die worden aangedragen en wat de getuigen zeggen, maar wil ook rekening houden met de omstandigheden waarin dit incident plaatsvond. Op de bakstenen en delen van het mes zijn dna-sporen gevonden van de verdachte en het slachtoffer.
De man blijft in voorarrest tot 7 februari. Dan volgt een tweede inleidende zitting. De inhoudelijke behandeling staat gepland in april.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl