Amerikaanse hulp bij zoektocht Willeke Dost

Het coldcaseteam van de politie dat onderzoek doet naar de verdwijning van Willeke Dost heeft hulp aangeboden gekregen van agenten uit de Verenigde Staten.
Dat zegt Jan Huzen uit Nieuw-Weerdinge, de amateurspeurder die zich al jaren bezighoudt met de zoektocht naar Willeke Dost. Het destijds 15-jarige meisje verdween in 1992 spoorloos uit Koekange. 

Info uit VS
De politie bevestigt dat er contact is met een agent uit Amerika. "We hebben inderdaad informatie gekregen. De agent wilde die info alleen met de Nederlandse politie delen. Naar aanleiding van zijn informatie hebben wij aanvullende vragen aan hem gesteld", vertelt woordvoerder Ernest Zinsmeyer van de politie. 

Politie vroeg niet om hulp
Volgens Jan Huzen zijn er twee forensisch rechercheurs uit de VS bezig geweest met de zaak. De amateurspeurder zegt niet te weten wie de Amerikaanse agenten om hulp heeft gevraagd en weet ook niet wie die agenten zijn. De agenten uit Amerika zouden onder meer grondradarbeelden van het weiland in Koekange met daarop verdachte plekken hebben bekeken. 

Politiewoordvoerder Zinsmeyer laat weten dat de politie in ieder geval niet verantwoordelijk is voor het inschakelen van de Amerikaanse hulp.