Ondernemer ontkent inschakelen Henk Kuipers voor afpersingen

Henk Kuipers wacht momenteel in de cel zijn proces af (Rechten: RTV Drenthe)
Henk Kuipers wacht momenteel in de cel zijn proces af (Rechten: RTV Drenthe)
Een ondernemer uit Sneek ontkent dat hij in 2014 en 2015 Henk Kuipers heeft ingeschakeld om zakenrelaties af te persen. Dat zei hij vandaag bij de rechtbank in Groningen.
De 61-jarige Fred W. reageerde onder meer op tapopnames. Daarop is te horen dat voormalig No Surrender-voorman Kuipers belt met mensen van wie W. geld tegoed heeft.

Afpersing voor 8 ton

In de gesprekken stelt Kuipers zich voor als mediator en merkt op lid te zijn van No Surrender. "Ik heb hem nooit opdracht gegeven om mensen te bedreigen, te intimideren of af te persen", aldus W. Het Openbaar Ministerie denkt van wel. Bij een drietal afpersingen zou het in totaal gaan om ruim 800.000 euro.

'Wel gevraagd te bellen'

W. erkende Kuipers wel te hebben gevraagd om te bellen, omdat het inschakelen van advocaten op niks was uitgelopen. "Maar hij moest hem fatsoenlijk benaderen", zei W. over een van de door hem gewenste telefoongesprekken.
Zakenrelaties hebben verklaard dat zij zich bedreigd voelden. Dat er No Surrender-leden in tenue aanwezig waren bij afspraken met zijn relaties, vindt W. achteraf gezien naïef van zichzelf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl