Liesbeth Niessink nieuwe lijsttrekker Forum voor Democratie Drenthe

ANP
De FvD-kandidatenlijsten werden gepresenteerd tijdens een partijcongres in Zaandam © ANP/Robin Utrecht
Forum voor Democratie in Drenthe gaat met Liesbeth Niessink als lijsttrekker de komende Provinciale Statenverkiezingen in. De provinciale kandidatenlijsten werden gisteren bekend gemaakt tijdens een landelijke partijcongres van FvD in Zaandam.
De 34-jarige Niessink komt uit Roden en werkt in een elektronicawinkel. Ze volgt Hendrikus Velzing op als lijsttrekker. Hij voerde vier jaar geleden de lijst aan bij Forum voor Democratie in Drenthe. Velzing is nog altijd fractievoorzitter van de partij. De partij bestaat verder op dit moment uit Statenlid Johnny Bos. Volgens fractievoorzitter Velzing wordt de rest van de kandidatenlijst van FvD Drenthe binnenkort bekend gemaakt.

Drentse tradities en provinciaal referendum

FvD in Drenthe schrijft dat Liesbeth Niessink grote waarde hecht aan de Drentse taal, cultuur en tradities en ze zich zal inzetten voor het behoud en promotie daarvan. Verder wil ze de politiek dichter bij de burger brengen onder meer door het invoeren van een provinciaal referendum. Verder vermeldt FvD dat de Rodense fanatiek ijshockeyer en drummer is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.