Assenaren wonen relatief het vaakst alleen

Steeds meer Nederlanders wonen alleen (Rechten: ANP Xtra / Robin Utrecht)
Steeds meer Nederlanders wonen alleen (Rechten: ANP Xtra / Robin Utrecht)
Assen heeft relatief gezien de meeste alleenwonenden van Drenthe. Ruim 17 procent van alle Assenaren woonde in 2018 alleen. In De Wolden wonen de minste mensen in hun eentje.
Hoewel Assen de meeste alleenwonenden van Drenthe telt, zit de gemeente nog onder het landelijk gemiddelde. In heel Nederland woonden vorig jaar bijna drie miljoen mensen op zichzelf. Dat komt neer op 17,4 procent van de Nederlanders.
In de gemeente Groningen wonen relatief gezien de meeste mensen alleen van heel Nederland. Dat heeft voor een deel te maken met het aantal studenten in de stad. Ook andere steden met veel studenten zoals Maastricht, Utrecht, Delft en Nijmegen scoren relatief hoog.
Je bent volgens het CBS alleenwonend als je alleen in een woonruimte woont en een eenpersoonshuishouden vormt. Toch worden mensen die hun adres delen, maar wel een eigen huishouding voeren ook meegerekend, zoals studenten die op kamers wonen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.