Jongeren in Kloosterveen kunnen blijven chillen bij El Padrino

Initiatiefnemer Gerwin Meertens is blij dat hij langer door mag
Initiatiefnemer Gerwin Meertens is blij dat hij langer door mag © RTV Drenthe / Esmée Söllner
Jongerencentrum El Padrino in de Asser wijk Kloosterveen mag een jaar langer open blijven. Dat heeft de gemeente samen met initiatiefnemer Gerwin Meertens besloten.
De ontmoetingsplek voor de jeugd ging begin dit jaar van start in een lege sportkantine op sportpark De Hoogspanning. Het was in eerste instantie een pilot van een jaar en dat wordt nu met een jaar verlengd.

Verdubbeling van leden

Initiatiefnemer Meertens is blij met de verlenging. "Wij hadden altijd al de intentie om door te gaan. Een jaar is kort, vooral omdat we alles moesten opbouwen. Sinds een aantal maanden zien we dat het goed loopt. Er komen nu gemiddeld 30 tot 35 jongeren per zaterdagavond."
Het jongerencentrum blijft op dezelfde voet doorgaan, al zijn er ook nieuwe toekomstplannen. "We willen misschien onze activiteiten uitbreiden, maar daarover gaan we volgende week eerst in gesprek met de gemeente", vertelt Meertens. De voorwaarden om bij El Padrino binnen te komen blijven hetzelfde. Dus jongeren moeten eerst lid worden van de club, anders mogen ze er niet in. En ze moeten uit de omliggende wijk Kloosterveen komen.

'Geen meldingen'

Vorig jaar leidde de komst van het jongerencentrum in Kloosterveen tot veel onrust en vragen bij een omwonenden. Een groep bewoners van de Hertenlaan verenigde zich in het buurtbewonerscollectief De Hoogspanning. Ze waren bang voor overlast voor jongeren die richting het centrum trekken of er vandaan komen.
Maar volgens Meertens is daar geen sprake van. "Er zijn nul meldingen geweest, er is geen overlast en er is niks gebeurd. Dus alles is positief verlopen. Daar zijn wij ontzettend blij mee."
Bij El Padrino kunnen jongeren van 13 tot en met 17 jaar onder meer poolen, er is een PlayStation, maar het belangrijkste is samenkomen en chillen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl