Brilleman Baas gaat voor een 'nulletje of zes' tegen Qatar

De Brilleman zorgt ervoor dat Odoorn over de hele wereld gezien wordt
De Brilleman in het stadion in Qatar © Fienus Baas
Het teleurstellende gelijkspel van het Nederlands elftal tegen Ecuador leidde bij Oranjefan Fienus Baas tot de nodige hoofdbrekens en een slapeloze nacht. "Net een theekransje", blikt hij terug op het optreden van de mannen van bondscoach Louis van Gaal. Tegen Qatar hoopt de 'Brilleman' uit Odoorn op beterschap. "Een nulletje of zes gaan we halen, denk ik."
Baas woont alle wedstrijden bij van het Nederlands elftal op het wereldkampioenschap. Met een grootglazige bril op z'n neus is de Drent een van de meest bekende Oranjefans die af zijn afgereisd naar het Midden-Oosten.
Vol goede moed betraden zij vrijdag het stadion voor de tweede poulewedstrijd tegen de Ecuadorianen. "Maar het voetbal was slecht en er was geen strijd. We willen wereldkampioen worden, als je dan zoiets krijgt voorgeschoteld ben je superchagrijnig."

'Hoop op een ommekeer'

Inmiddels is deceptie naar de achtergrond verdreven door de Odoorner, die in de confrontatie met Qatar verwacht dat Nederland de goals aan elkaar rijgt. En als de Oranjeleeuwen opnieuw ondermaats presteren, kan Baas toch nog terugkijken op een voor hem prettig verblijf.
"We zitten ongeveer 15 kilometer van Doha, en hebben niks te klagen. Het is nu 28 graden, vanmiddag waarschijnlijk tegen de 34", vertelt hij vanuit z'n appartement. "Maar ik hoop op een ommekeer, want de eerste twee wedstrijden gingen niet zoals het hoort."
Fienus Baas Brilleman EK
Fienus Baas, 'De Brilleman' © Fienus Baas, 'De Brilleman'

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.