Begint het Oranjegevoel in Drenthe nu toch te leven?

oranje tompouce WK voetbal
Bakker Henri Bos waagt zich toch aan Oranje tompoucen © RTV Drenthe/Jeanine Hofsteenge
Hoewel het gelijkspel tegen Ecuador afgelopen vrijdag teleurstellend was, heeft het Nederlands elftal nog best een goede kans om de groepsfase van dit WK te overleven. Vandaag wordt de derde wedstrijd gespeeld, tegen thuisland Qatar, en dan ga je afvragen: begint het Oranjegevoel in Drenthe nu toch een beetje te leven?
Aan Henri Bos van Bakkerij Kalkdijk in Dalen zal het in elk geval niet liggen. Hij probeert met zijn WK-tompouces mensen warm te maken voor Oranje: "Als het niet leeft, dan moeten we proberen dat het toch in leven komt. Een beetje tam-tam!"
Ik ga er vanuit dat als ze door zijn, dat het losbreekt
Henri Bos, bakker
Maar de bakker is ook realistisch. Daarom geen vijfhonderd oranjegekleurde gebakjes, zoals normaal bij een EK of WK, maar ongeveer tweehonderd. "Normaal is het bij zo'n toernooi gekkenwerk. Maar mensen denken: doe maar even rustig aan, tot we een rondje verder zijn."
Toch merkt Bos dat het langzaamaan een beetje meer begint te leven. "Je merkt nu dat mensen weer wat meer bestellen. Het begint een beetje te komen. En ik ga er vanuit dat als ze door zijn (Nederlands eftal, red.), dat het losbreekt."
Bekijk in deze video in hoeverre het Oranjegevoel leeft bij de Drenten:
WK-tompoucen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl