Rechter wil psychisch onderzoek voor stel dat kind (8) betrok in sm-relatie

rechtbank_werkplek_rechter_met_wetboek
De rechtbank © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 41-jarige vrouw uit Beilen en haar 49-jarige minnaar uit Wassenaar moeten van de rechtbank door een psycholoog en een psychiater worden onderzocht vanwege het betrekken van de minderjarige dochter van de Beilense in hun sm-relatie.
De rechtbank zou vandaag uitspraak doen, maar voelt zich onvoldoende geïnformeerd over mogelijke stoornissen op het psychisch en sociaal functioneren van de twee.

Veel al bewezen

Het vervaardigen, bezitten en verspreiden van kinderporno en het seksueel misbruik van een minderjarige vindt de rechter voor zowel de vrouw uit Beilen als haar minnaar uit Wassenaar bewezen.
De vrouw maakte zich verder schuldig aan koppelarij (het aanbieden van haar kind red.). Beide ontkennen hardnekkig de beschuldigingen en weigerden eerder hun medewerking aan psychisch onderzoek. Desondanks moet een nieuwe poging worden ondernomen om tot een goed oordeel te komen, vindt de rechter.

Allebei vast

De man en de vrouw zitten sinds februari vast, nadat het meisje aangifte deed van seksueel misbruik in de periode van 2014 tot 2017. Ze was 8 jaar oud toen het begon. Het meisje begon rond haar twaalfde levensjaar te twijfelen over wat haar overkwam.
In de zomer van 2020, ze was toen 15 jaar oud, vertelde ze haar vriend hierover. Het duurde tot november 2021 dat ze aangifte durfde te doen. De moeder bekende alleen het maken van naaktfoto's van haar dochter. Dit deed ze om 'haar meester te behagen.'

Voldoende bewijs in aangifte

Volgens de rechter is de aangifte van de dochter consistent en betrouwbaar. Haar verhaal wordt ondersteund door onderlinge app-gesprekken. De naaktfoto's van het meisje zijn gewist en niet teruggevonden, maar de precieze omschrijving in haar aangifte beoordeelt de rechter als ruim voldoende.
De man en vrouw zaten een maand geleden voor de rechtbank. De moeder verwees de verhalen van haar dochter naar het land der fabelen. Ze zei dat haar dochter psychisch moest worden onderzocht.

Psychisch onderzoek

Daar is de rechtbank het niet mee eens. Die wil juist weten of het psychisch functioneren van de man en vrouw van invloed is geweest op de gepleegde feiten. Ook wil de rechter weten hoe groot de kans op herhaling is en welke behandeling eventueel noodzakelijk is.
Door dit onderzoek blijven beide verdachten in elk geval de komende drie maanden in voorarrest. Hoe lang het onderzoek verder gaat duren is niet bekend.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.