Coevorden gaat fietsen verwijderen bij het station

Coevorden is foutparkeerders zat en neemt maatregelen (archieffoto RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Coevorden is foutparkeerders zat en neemt maatregelen (archieffoto RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
De gemeente Coevorden gaat komende week streng controleren op foutgeparkeerde fietsen bij het station. Fietsen die niet in het rek staan worden verwijderd.
De gemeente doet dat omdat treinreizigers hun fietsen naast de stalling blijven parkeren. "Ondanks de grote vernieuwde fietsenstalling, die in november vorig jaar in gebruik is genomen."

Blokkades

Volgens de gemeente zorgen de fietsen die niet in de rekken staan voor blokkades en ziet het er rommelig uit. "Omdat waarschuwen niet helpt, worden nu maatregelen genomen."

Tientallen

In mei van dit jaar werden fietsers al gewaarschuwd met extra borden en ook toen werden fietsen verwijderd. Vlak voor de zomer heeft de gemeente opnieuw gekeken hoe er werd geparkeerd en toen bleek dat er iedere dag tientallen fietsen fout staan gestald, terwijl er in het rek voldoende ruimte zou zijn.

30 euro

De fietsen die worden meegenomen gaan naar Ben Kwijt in Emmen. Eigenaren kunnen tegen betaling van 30 euro hun fiets daar weer ophalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.