Verdachte drugslab Kiel-Windeweer langer vast, onderzoek vordert moeizaam

Kiel-Windeweer, drugsvondst, lichaam, politie, Nieuwe Compagnie
Een agent in Kiel-Windeweer na de ontdekking van het drugslab © Persbureau Meter
Het onderzoek naar een drugslab dat op 21 augustus werd aangetroffen in Kiel-Windeweer verloopt moeizaam. Het lichaam van de 38-jarige Tess Abels, dat werd aangetroffen bij het laboratorium, verkeert in een zodanige staat dat de doodsoorzaak van de Limburger moeilijk te achterhalen is.
Dat schrijft RTV Noord.
Het Openbaar Ministerie is nog druk met onderzoek naar wat zich heeft afgespeeld op het perceel in het dorp, net over de Groningse provinciegrens. Daarnaast wordt nog altijd gezocht naar een voortvluchtige verdachte.

Geprobeerd lijk te verbergen

De eigenaar van het terrein, een 68-jarige man uit Kiel-Windeweer, zit vast vanwege zijn betrokkenheid bij drugsproductie in het drugslab. Ook wordt hij ervan verdacht dat hij heeft geprobeerd het lijk te verbergen.
Volgens zijn advocaat is de verdachte het naïeve slachtoffer van drugscriminelen die misbruik van hem hebben gemaakt. Niettemin vindt de rechtbank dat de verdachte langer vast moet blijven zitten.

Verdachte internationaal gezocht

Ook een 65-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 68-jarige vrouw uit Midden-Groningen zijn nog bij de zaak betrokken. Deze verdachten zijn op vrije voeten. Onlangs werd nog een vierde verdachte uit het zuiden van Nederland aangehouden. De vijfde verdachte, een man die zich in de buurt van het drugslab ophield, is voortvluchtig. Deze man wordt inmiddels internationaal gezocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl