Gevolgen van stakingen in leerlingenvervoer beperkt in Drenthe

TaxiDorenbos1 Hubtaxi
De gevolgen van de staking in het leerlingenvervoer zijn in Drenthe beperkt © rtv drenthe serge vinkenvleugel
De gevolgen van de stakingen in het leerlingen-, zorg- en taxivervoer zijn in Drenthe beperkt gebleven.
Leerlingen van het speciaal onderwijs konden over het algemeen gewoon naar school. Ook vervoerder Dorenbos kon naar eigen zeggen gewoon het gebruikelijke vervoer aanbieden.

'Ik hield mijn hart even vast'

Het speciale onderwijs heeft weinig hinder ondervonden van de vooraf aangekondigde stakingen in het leerlingenvervoer. Henk Westerhof, directeur van de Meander in Assen, vertelt dat hij 'zijn hart vanochtend wel even vasthield'.
"Ik wist dat de stakingen eraan zaten te komen en ik was wel een beetje bang dat een hoop leerlingen niet naar school konden komen. Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee en hebben we weinig last gehad van de staking", vertelt Westerhof.

Een handjevol

Ook aan de andere kant van de lijn blijft het rustig. Volgens een woordvoerder van Taxi Dorenbos, een taxibedrijf uit Assen dat ook leerlingenvervoer aanbiedt, is er maar een handjevol chauffeurs dat het werk vandaag heeft neergelegd.
"Doordat er maar weinig chauffeurs zijn gaan staken vandaag, is de overlast die dit zou veroorzaken beperkt gebleven", aldus de woordvoerder.
Chauffeurs in het leerlingen-, zorg- en taxivervoer staken omdat vakbond FNV het niet eens is met de afspraken die gemaakt zijn in de nieuwe cao. Zo moet er een beter beleid komen omtrent uitbetaling bij ziekte en moet er een betere pauzeregeling komen voor de chauffeurs. Vakbond CNV en KNV Zorgvervoer en Taxi zijn het wel eens geworden over de nieuwe cao, waardoor niet alle chauffeurs vandaag staken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl