Robbert de Nijs drie keer op rij de snelste in Veldslag om Norg

MOUNTAINBIKEN - Robbert de Nijs uit Warmenhuizen heeft voor de derde keer op rij de Veldslag om Norg gewonnen. Na honderd kilometer was hij de snelste van een kopgroep van vijf man. Thom Bonder uit Assen werd, net als vorig jaar, tweede. Zijn plaatsgenoot Anne-Mark van der Vlag finishte als derde.
Voor De Nijs was het extra bijzonder omdat hij in januari heeft besloten om voor z'n maatschappelijke carrière te kiezen. 

Wedstrijdverloop
Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van twaalf man waar steeds meer mannen uit wegvielen. Halverwege koers waren daar nog maar zes renners van over. Buiten de renners die op het podium stonden zaten ook Ramses Bekkenk, Giel Kleinjan en Jasper Ockeloen van voren.  

Na de passage van de bult bij de Asser wijk Kloosterveen, na zo'n tachtig kilometer koers, sprongen Bonder en Ockeloen samen weg. Maar Ockeloen moest de Assenaar na problemen met z'n derailleur laten gaan. Uiteindelijk werd Bonder weer bijgehaald door de vier achtervolgers en volgde er een sprint van vijf om de overwinning. 

Snelste vrouw
Marianne Vlasveld uit het Friese Rotsterhaule was na honderd kilometer de snelste vrouw in Norg.

Deelnemersrecord
In totaal hadden 1850 mountainbikers zich ingeschreven voor de zesde editie van de Veldslag om Norg. Na de ruim zestienhonderd deelnemers van vorig jaar een absoluut record.