HZVV laat zege glippen bij Flevo Boys

VOETBAL - HZVV heeft het eerste punt in de hoofdklasse B te pakken al hadden dat er drie kunnen zijn. In de slotminuut gaf de ploeg van trainer Gert van Duinen een 1-0 voorsprong uit handen. De 1-1 was overigens wel verdiend.
Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd verloren en waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. De kansen waren schaars en dus viel er voor het publiek weinig te genieten.

Voorsprong

De 0-1 kwam dan ook uit de lucht vallen. Een prachtige aanval van HZVV over veel schijven leek te stranden bij doelman Rodney Rosink, maar de keeper van Flevo Boys liet de bal los, waarna Sander Dzemidzic de bal kon binnentikken. De thuisploeg kreeg voor rust nog een paar kansen, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.
In de tweede helft had de ploeg uit Emmeloord het meeste balbezit, maar werd lange tijd niet gevaarlijk. De Hoogeveense verdediging bleef vrij makkelijk overeind.

Beslissen

De grootste kans was voor Yoran Popovic. De spits van HZVV had de 0-2 op de schoen maar schoot veel te slap in en had de wedstrijd moeten beslissen.
Nadat Flevo Boys vlak voor tijd een enorme kans had gemist, leken de drie punten mee naar Hoogeveen te gaan. Maar diep in blessuretijd maakte Timon Rorije de zure, maar verdiende, gelijkmaker.