Infopunt Herinneringscentrum in Westerbork bevalt en opent opnieuw

informatiepunt Westerbork
Dorpsmanager Frank Schröer in het informatiepunt © RTV Drenthe / Wouter Westerveld
Het informatiepunt in het dorp Westerbork over Herinneringscentrum Kamp Westerbork is na de winter opnieuw te bezoeken. De betrokken partijen zijn tevreden over het initiatief dat de verbinding legt tussen het dorp Westerbork en het twaalf kilometer verderop gelegen Herinneringscentrum met dezelfde naam.
Onlangs zaten gemeente, Herinneringscentrum en dorp met elkaar om tafel. "Alle drie de partijen zijn enthousiast om door te gaan", zegt dorpsmanager Frank Schröer over het eerste jaar. "Het toeristenseizoen is voorbij, we gaan in winterslaap. Ik denk dat we voor Pasen weer open zijn."

Toeristen

Het onbemande informatiepunt in het voormalige Apple Museum is met name gericht op toeristen die naar Westerbork zijn gekomen in de veronderstelling dat het voormalige doorvoercentrum uit de Tweede Wereldoorlog daar te vinden is. Binnen wordt een voorproefje gegeven van wat er in het Herinneringscentrum te zien is. "We zijn afgelopen jaar vlak voor de schoolvakantie begonnen, dus hebben niet het hele toeristenseizoen meegepakt. Dat willen we komend jaar wel doen", zegt Schröer.
De dorpsmanager schat dat zo'n 500 mensen het informatiepunt bezocht hebben, op basis van het bezoekersaantal van het naastgelegen Toeristen Informatie Punt. "We gaan tellers ophangen om komend jaar achter preciezere aantallen te komen. Ik ben er regelmatig geweest en volgens de mensen die ik sprak en ondernemers in het dorp is het echt een toevoeging, net als de borden die de route aangeven naar het Herinneringscentrum", vertelt Schröer. "Komend jaar wordt het informatiepunt precies hetzelfde, wel gaan we nadenken over hoe we het daarna nog beter of moderner kunnen maken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl