Drenthe Toen - Seizoen 2 #1: Theatervoorstellingen Het Hongerproces en Aan De Andere Kant

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Drenthe Toen staan twee voorstellingen centraal. De Molukse theatervoorstelling De Andere Kant en openluchtvoorstelling het Hongerproces in Appelscha.
Onderwerpen
2.05 -  Theatervoorstelling Aan de Andere Kant bestaat uit drie voorstelling over Molukkers in Nederland. Dit jaar is het tijd voor het tweede deel. Verslaggever Nico Swart sprak met Hank Oreille en Anne van Slageren over het theaterdrieluik.
8.47 - In Appelscha wordt al wekenlang gerepeteerd voor het theaterstuk Het Hongerproces. Het stuk gaat over een rechtszaak in 1893, waarin drie veenarbeiders opkomen tegen de gevestigde orde.
18.37 - Aaldert Oosterhuis neemt ons terug in de tijd met Old Neis, waarin hij vertelt over het internationale nieuws van 1853 uit de Provinciale Drentsche en Asser Courant.
22.51- Geesje Been, presentatrice van RTV Drenthe-voorganger RONO, sprak in 1965 met mevrouw Eilring uit Emmen, moeder van elf kinderen. 
27.15 - In het kader van Open Monumentendagen op 14 en 15 september, bezoekt verslaggever Lydia Tuijnman het Wilhelminapark in Meppel, dat dit jaar een eeuw oud werd. 
36.12 - Ook wordt het Asserbos bezocht vanwege de Open Monumentendagen. Sophie Timmer bezocht het bos samen met historicus en Assenaar Bertus Boivin.
46.19 - Vlooientheaters zijn niet meer van deze tijd, maar hoe werkte het destijds? Hoe kwam je aan vlooien en hoe trainde je ze? Verslaggever Lydia Tuijnman vroeg het aan historisch onderzoeker Henk Luning.
52.14 - Robbert Oosting leest voor uit de jeugdherinneringen van Wiebe Kruijer, een 80-plusser uit de Kop van Drenthe. Deze keer over hoe zijn broer konijnen fokte in de Tweede Wereldoorlog.

Gasten
Hank Oreille - decorontwerper en ensemble-lid Aan De Andere Kant 
Anne van Slageren - producent Aan De Andere Kant
Johan Liest - regisseur Het Hongerproces
Geert Veen - historisch geweten Appelscha, betrokken bij Het Hongerproces
Kees van der Veen - acteur in het Het Hongerproces
Dinie Bakker - stadsgids van stichting Oud Meppel
Ada van Ginkel - stadsgids van stichting Oud Meppel
Bertus Boivin - Historicus en Assenaar
Henk Luning - historisch onderzoeker

Presentatie
Sophie Timmer

Abonneer je op deze podcast
De Drenthe Toen podcast is te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps.

Andere podcasts
Genoten van Drenthe Toen? Abonneer je ook op onze FC Emmen Podcast over de FC Emmen en de Drentse amateursport, of op Cassata, onze podcast over de politiek en actuele discussies in onze provincie. Wil je weten hoe het leven in een gevangenis eruitziet? Luister dan Binnen de Muren, een podcast vanuit gevangenis Esserheem in Veenhuizen.