Hoogeveen verslaat Alcides in boeiende derby

VOETBAL - Hoogeveen heeft de eerste overwinning in de hoofdklasse van het seizoen te pakken. In eigen huis werd Alcides met 2-1 verslagen. In een boeiende wedstrijd was de thuisclub net iets te sterk voor de ploeg uit Meppel.
Beide teams hadden de eerste wedstrijd verloren. Hoogeveen verloor bij Alphense Boys, terwijl SJC in Meppel er met de punten vandoor ging.
De beginfase was voor de gasten. Met name uit standaard situaties werd Alcides twee keer gevaarlijk. Gaande weg de eerste helft kantelde de wedstrijd en kreeg Hoogeveen een paar goede kansen, maar Zwikker en de goed spelende Margaritha misten. Aan de andere kant was Frank Fokke dicht bij de openingstreffer. Gescoord werd er voor rust echter niet.
Hoogeveen kwam goed uit de kleedkamer en nam na vijf minuten de leiding. Tom Heerkes werd op het juiste moment door Zwikker de diepte ingestuurd en bleef koelbloedig voor doelman Bos en schoot de 1-0 binnen. Amper een minuut later verzuimde Margaritha de score te verdubbelen. Bos won het één-op-één duel van de middenvelder van Hoogeveen.

Spannend

Invaller Saber Hendriks verdubbelde na ruim 70 minuten wel de score. De spits stond op de goede plek na een mooie aanval en een prima pass van Giorney Rojer.
Alcides wisselde offensief, ging achterin met drie verdedigers spelen en kreeg kansen. Vijf minuten voor tijd bracht Yannick Kaluzi de spanning terug, maar verder dan 2-1 kwam Alcides niet.