Openingszege E&O in eerste divisie is boost

HANDBAL - De vrouwen van E&O zijn het tweede seizoen in de eerste divisie gestart met een uitzege op Aalsmeer. De overwinning van de formatie van Henk Smeenge in de bloemenstad kwam na rust (10-10) tot stand: 18-23.
Na de gelijke stand bij rust ging de offensieve dekkingsvorm van E&O lopen. "Dat hebben we in de voorbereiding veel geoefend tegen Duitse, fysieke, tegenstanders", legt trainer/coach Smeenge uit. "We stonden na de pauze te beuken. Zo hebben we een kleine voorsprong gestaag weten uit te bouwen."

Vertrouwen
Na de degradatie van de Emmenaren in 2018 uit de eredivisie is Smeenge, die wordt geassisteerd door oud-hoekspeler van Hurry-Up Mart Aalderink, begonnen met bouwen van een nieuwe ploeg. "Vorig seizoen verloren we de eerste wedstrijden en dat zag je terug in het vervolg van het jaar. We hebben tegen Aalsmeer volwassen gespeeld. Dit zorgt voor vertrouwen."

Debutanten
In Noord-Holland liet Smeenge drie speelsters debuteren. "Maaike Evenhuis, B-junior Daphne Luchies - spelmaakster en een groot talent - en Pascalle Riksten", somt de Noord-Drent op. "Ook maakte doelvrouw Anouk Hölscher na een seizoen revalideren een zeer sterke rentree."

"Ik ben eigenlijk heel tevreden met deze middag", geeft Smeenge tot slot toe. "De groep heeft laten zien gegroeid te zijn. Daarmee kunnen we vooruit." Over zes dagen ontvangt E&O het Eindhovense PSV.
Meer over dit onderwerp:
E&O Handbal Emmen Eerste divisie Henk Smeenge
Deel dit artikel: