'NPO Regio wordt het beste van RTV Drenthe en de landelijke omroepen'

RTV Drenthe is blij met het besluit van minister Slob om de regionale omroepen een plek te geven op NPO 3. Hiermee wordt deze zender nog aantrekkelijker voor de kijkers. Door samen te werken met de NOS en met landelijke omroepen moet een mooie mix aan programma’s ontstaan die het publiek niet wil missen.
Naast het regionale karakter blijft er op NPO 3 nog voldoende ruimte voor andere programma’s die momenteel al te zien zijn op het derde net. RTV Drenthe schrijft dat in een brief aan de minister, die ook door de 12 andere regionale omroepen is ondertekend.

'Unieke mogelijkheid'
Om de Drenten van deze nieuwe programmering te kunnen laten genieten is het zaak dat er zo snel mogelijk wordt gestart met het omvormen van NPO 3 naar NPO Regio. Volgens omroepdirecteur Dink Binnendijk is het namelijk een unieke mogelijkheid om het bereik van de regionale omroep te vergroten en in samenwerking met de NOS en landelijke omroepen de kijker een nog aantrekkelijker zender te bieden.

"Allereerst hopen we dat de in het regeerakkoord opgenomen vensterprogrammering zo snel mogelijk wordt ingevoerd. Hierdoor is er op een van de drie landelijke tv-zenders na het NOS-journaal in onze provincie altijd een kort nieuwsprogramma van RTV Drenthe te zien. Verder denken we voor de invulling van NPO Regio aan een combinatie van het beste van de landelijke én de regionale omroepen op één zender. Sterke titels die nu al op de landelijke tv te zien zijn, afgewisseld met het beste van RTV Drenthe", aldus Binnendijk.

Nieuw magazine
Een andere mogelijkheid is een nieuw magazine waarin het nieuws uit de eigen provincie een prominente rol krijgt. "Landelijk nieuws dat iedereen wil weten, aangevuld met alles wat er speelt in de directe woonomgeving van de kijker," zegt directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk, die aangeeft dat de plannen alleen verwezenlijkt kunnen worden met extra financiële middelen. 

Morgen wordt in Den Haag gesproken over de plannen van minister Arie Slob om NPO 3 om te vormen tot regionaal kanaal.
Meer over dit onderwerp:
Arie Slob NPO3 Dink Binnendijk Assen
Deel dit artikel: