Oud-politiebureau Meppel wordt gesloopt, Actium bouwt woningen

Het politiebureau Meppel in de verkoop
Het voormalig politiebureau Meppel © Funda
Woningcorporatie Actium laat het oude politiebureau in Meppel slopen om sociale huurwoningen te laten komen. De nieuwe woningen komen op de plek van het pand aan de Eendrachtstraat te staan.
De woningcorporatie hoopt met het bewoonbaar maken van deze locatie een bijdrage te kunnen leveren aan de mogelijkheden van de gemeente om te kunnen groeien.
Volgens Rob Hoogeveen van Actium richt de woningcorporatie zich op het bouwen van levensloopbestendige appartementen, maar ook startersappartementen behoort nog tot de mogelijkheden.

Sinds mei te koop

De gemeente Meppel moet het bestemmingsplan voor de plek nog aanpassen, maar volgens wethouder Van Ulzen hoeft dat geen probleem te zijn. "We zien graag als gemeente dat er op deze locatie woningen in de sociale huur worden ontwikkeld. Ik ben dan ook blij dat Actium het voormalige politiebureau heeft gekocht", aldus de wethouder.
Volgens Actium komen er tussen de 54 en 65 appartementen. De eerste schets moet begin volgend jaar klaar zijn. Het komende jaar zal het pand nog beheerd worden door een antikraakbeheerder.
Het politiebureau Meppel stond sinds juni vorig jaar leeg en stond sinds mei dit jaar te koop.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.