Bouwvergunning in Hoogeveen bijna twee keer zo duur als vorig jaar

De bouwvergunning voor een 'groot project' is in Hoogeveen een stuk duurder geworden (Rechten: ANP Xtra / Lex van Lieshout)
De bouwvergunning voor een 'groot project' is in Hoogeveen een stuk duurder geworden (Rechten: ANP Xtra / Lex van Lieshout)
De prijs van een bouwvergunning voor een nieuwbouwwoning is in Hoogeveen het meest gestegen van heel Nederland.
In 2018 betaalde je in Hoogeveen nog bijna 2375 euro voor een vergunning bij een bouwsom van 170.000 euro. In 2019 is dat bijna 4.485 euro. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.
Volgens de gemeente Hoogeveen zit het grote verschil in het afschaffen van de maatregel 'bouwpakket'. "Om de bouw in Hoogeveen te stimuleren werd in 2013 'bouwpakket' ingevoerd. Hiermee werkten wij als gemeente samen met ondernemers. Onderdeel van deze maatregel was onder andere halvering van de leges. Vanaf 2019 hebben we de maatregel weer opgeheven, en nu zitten we qua leges weer op het Drents gemiddelde", aldus een woordvoerder van de gemeente Hoogeveen.
In Assen betaal je 5.900 euro voor een bouwvergunning bij een bouwsom van 170.000 euro. Dat zijn de hoogste kosten in heel Drenthe. In Meppel ben je het goedkoopst uit. Daar ben je ruim 2.100 euro goedkoper uit.
Voor kleinere bouwprojecten moet je het meest betalen in Borger-Odoorn. Als de bouwsom 10.000 euro is, betaal je bijna 490 euro. In Noordenveld is de vergunning met 225 euro het goedkoopst.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.