Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

U2 in concert
U2 in concert © ANP
De eerste sneeuw van het weekend is al gevallen en dit weekend komt het kwik niet boven de 2 graden. Kortom, een mooi weekend voor de boeg om er lekker op uit te trekken.
Maar waar kan je naar toe dit weekend? Wat staat je allemaal te wachten?

Scheuveln

Als het steeds kouder wordt, dan is het ook tijd om te gaan schaatsen. Dat kan in hartje Emmen vanaf dit weekend. Zorg dat ze scherp zijn, want op het Raadhuisplein staan ze voor je klaar. Tot 8 januari kan je rondjes schaatsen, curlen of ijshockeyen. Heb je de schaatsen niet scherp? Ze hebben ze ook te huur, of kom gewoon voor een beker warme chocolademelk.
Geen zin om te gaan schaatsen in Emmen? Ook in Assen is de ijsbaan vanaf dit weekend geopend. Op het Koopmansplein kun je zwieren, zwaaien, rondjes draaien of curlen.

Cultuur en kerk

In Coevorden is zaterdag de première van het theaterstuk Het ontzet van Coevorden. In het stuk wordt de bevrijding van 1672 nagespeeld door bekende en lokale acteurs. Het is het slotstuk van het jaar waarin Coevorden de titel Culturele gemeente van Drenthe draagt. Dit is het jaar waarin het 350-jarig Ontzet herdacht wordt. Kan je niet bij de première zijn? Op 7, 9 en 11 december is er ook nog een opvoering.
Voor sommige Drenten is de zondag een dag om door te brengen in de kerk. Wil je het dit weekend eens anders dan anders doen? In De Voorhof in Westerbork is een themadienst. Om 16.30 uur begint de U2 Rockdienst HiFi-LoFi, een dienst die alle elementen heeft van een gewone kerkdienst, maar in plaats van psalmen en gezangen wordt een twaalftal liedjes van U2 ten gehore gebracht door een U2-coverband.
Konijnen
Konijnen © RTV Drenthe/Petra Wijnsema
Zaterdag wordt in Assen het eerste showdowntoernooi door Showdown Vereniging Cannonballs Assen gehouden. Showdown? Wat is showdown? Showdown is een aangepaste sport voor blinden en slechtzienden. Het is een mix tussen tafeltennis en air-hockey waarbij de spelers achter een tafel staan. Aan de korte kant van de tafel zijn netjes als doel gespannen. Het toernooi wordt gehouden in Garage TDI in Assen.

Dieren en wandelen

Zijn konijnen en cavia's meer je ding? Of wil je gewoon iets binnen doen? In Balloo is zaterdag vanaf 9.00 uur een keuring en tentoonstelling in de Balloohoeve. Zo'n 400 dieren zijn ingeschreven voor de show.
Wandelen kan zondag over het Schipborgerdiep, rond het Siepelveen en langs het Zeegserloopje. Tijdens de wandeling wordt uitleg gegeven over het ontstaan van het gebied en de naam Siepelveen. De wandeling is georganiseerd en start om 10.00 uur op de parkeerplaats bij Café Restaurant De Drentsche Aa in Schipborg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl