Gemeente Coevorden wil aandelen glasvezelnetwerk overdragen aan Rendo

glasvezelnetwerk
Aanleg van een glasvezelnetwerk © ANP/ Hollandse Hoogte / Laurens van Putten
De gemeente Coevorden wil haar 40 procent aandelen in de onderneming Glasvezel Zuidenveld BV overdragen aan netbeheerder Rendo. Dinsdag staat het voorstel op de agenda van de commissievergadering.
Door inzet van inwoners en de stichting Glasvezel Zuidenveld is in alle dorpen en het buitengebied in de gemeente Coevorden glasvezel beschikbaar. In de afgelopen periode is volgens de gemeente gebleken dat met name in de dorpen zelf het aantal abonnees onvoldoende groeit. Eén van de redenen is dat inwoners niet kunnen kiezen voor de grotere en bekendere aanbieders.
Met de overdracht van de aandelen aan Rendo worden de mogelijkheden voor het netwerk vergroot, verwacht de gemeente. De hoop is dat er meer aanbieders op het netwerk komen. Over de voorwaarden waaronder de aandelen worden overgedragen en op welke wijze dat het beste kan, voert de gemeente nog gesprekken.
Ook de Stichting Glasvezel Zuidenveld overweegt haar 20 procent aandelen aan Rendo over te dragen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.