Sneldichter buigt zich over vastgelopen Sinterklaasgedichten

sneldichter mischa van huijstee assen sinterklaas
De sneldichter heeft een bijzondere aanpak © RTV Drenthe/Jeanine Hofsteenge
De Sint zat eens te denken, wat hij jou zou schenken... Wie ook niet verder komt dan die twee regels kon vandaag terecht bij sneldichter Mischa van Huijstee. Hij helpt in Assen dichters uit de brand die worstelen met hun Sinterklaasgedicht.
Van Huijstee: "Ik begin met het eind. Als die twee slotregels op elkaar rijmen en er zit een leuk grapje in... Dat vind ik een goed begin. En dan hoef ik alleen maar daartoe te werken."
De voormalig stadsdichter zat, gewapend met pen en papier, aan een tafeltje in MFA Kloosterveste in Assen bij het Repair Café. Mensen die nog Sinterklaasinkopen kwamen doen in het winkelcentrum, konden direct even bij hem langswippen. Zo ook Gerda Walvius uit Assen, die voor haar dochter een warme trui kocht.
Walvius: "Mijn dochter heeft een heel moeilijk jaar achter de rug. Zij verdient gewoon een heel mooi cadeau en een heel goed gedicht."
Niet te moeilijk doen. Niet te streng zijn voor jezelf. Rijm er lekker op los!
Mischa van Huijstee, sneldichter
Met een paar details over de ontvanger kan Van Huijstee al uit de voeten. Met oorkleppen op sluit hij zich een paar minuten helemaal af van de wereld om hem heen. En dan ligt er ineens een compleet gedicht. Dit gaat niet bij iedereen zo gemakkelijk. Maar voor wie nog moet beginnen aan zijn gedicht heeft hij nog een tip:
"Niet te moeilijk doen. Niet te streng zijn voor jezelf. Rijm er lekker op los! Als het een beetje rijmt en er een beetje ritme in zit, ben ik in elk geval dik tevreden."
Bekijk deze video voor tips bij het schrijven van een Sinterklaasgedicht:
Snel Sinterklaasgedicht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl