Man betast meisje tijdens busrit: ‘Ik voelde me vies en onveilig’

Een 17-jarig meisje werd vorig jaar tijdens een busrit van Hardenberg naar Hoogeveen betast door een man die naast haar zat. De 24-jarige man deed alsof hij zijn telefoon uit zijn broekzak pakte, maar raakte haar bovenbeen aan en legde later ook zijn hand onder haar billen.
Dat vertelde het meisje, nadat ze uit de bus was gestapt, aan de politie. Het OM eiste vandaag zestig uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf tegen de Winschoter. Ook vindt het OM dat hij een schadevergoeding moet betalen. Het slachtoffer eist 5.000 euro.

Toen het meisje in Hardenberg in de bus stapte, moest ze eerst staan, omdat er geen zitplaatsen meer waren. Dat gold ook voor de man. Bij de politie zei het slachtoffer dat de man haar op dat moment langdurig aankeek, alsof hij haar uitkleedde met zijn ogen.

Stiekem gefilmd
Toen er na een overstappunt genoeg zitplekken vrij waren, kwam hij uitgerekend naast haar zitten. Steeds als zij uit het raam keek, raakte hij haar been aan. Per ongeluk, dacht ze eerst. Maar daarvoor gebeurde het volgens het meisje te vaak. Ze maakte met haar telefoon stiekem een filmpje, waarop zijn hand te zien was. Tien a vijftien keer werd ze betast en voor haar gevoel kon ze geen kant op omdat ze tussen de man en het raam zat.

In Hoogeveen belde ze de politie en wees ze de man aan. Hij bood zijn excuses aan. In de rechtbank zei hij eerst dat hij alleen per ongeluk het been van de vrouw had aangeraakt toen hij zijn telefoon pakte. Daarna draaide hij bij: hij was stoned en kon het zich niet herinneren, maar aan de beelden te zien had hij het wel degelijk gedaan. Opnieuw bood de Winschoter zijn excuses aan.

Paniek
Het meisje vertelde in de rechtbank dat ze na de busrit lang niet met het openbaar vervoer durfde te reizen en last heeft gehad van angst- en paniekaanvallen. Ze is van school – en daarmee ook van bustraject – veranderd.
Meer over dit onderwerp:
rechtbank Hoogeveen
Deel dit artikel: