Slachtoffer Talmastraat Assen niet neergestoken, wel zwaar mishandeld

Steekpartij Assen
Politie en ambulance werden opgeroepen na het vermeende steekincident © Persbureau Drenthe
De 36-jarige man die gisteren na een klopjacht werd aangehouden voor een vermoedelijke steekpartij in Assen heeft zijn slachtoffer niet neergestoken, maar wel zwaar mishandeld. Dat blijkt uit politieonderzoek.
Vanochtend liet de politie weten dat het slachtoffer een 68-jarige man uit Assen is. Hij raakte zwaargewond en is naar een ziekenhuis gebracht.
Op zaterdagochtend kwamen hulpdiensten met spoed naar Talmastraat in Assen na een melding van een steekpartij. Bij het huis werd een gewonde man gevonden. De verdachte was op de vlucht geslagen. Bij de zoektocht naar de man werd onder meer een politiehelikopter ingezet. De verdachte werd aan het begin van de middag opgepakt aan de Van Swinderenhof in Assen. Het gaat om een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
(artikel gaat verder onder de foto)
Verdachte steekpartij wordt afgevoerd
De verdachte werd aangehouden aan de Van Swinderenhof © Noordernieuws

Toevallige voorbijganger

Uit politieonderzoek blijkt dat het slachtoffer en de verdachte elkaar niet kennen. "Het slachtoffer liet zijn hond uit toen hij in de Talmastraat geschreeuw en glasgerinkel hoorde. Daar zag hij dat de verdachte een ruit van een woning en auto vernielde. Toen de verdachte hem zag, kwam hij op het 68-jarige slachtoffer af, werkte hem naar de grond en sloeg en schopte hem", zo vertelt de politiewoordvoerder. De verdachte had wel een mes bij zich, maar zou daar dus niet mee hebben gestoken.

Vervolgonderzoek

Waarom de 36-jarige man het slachtoffer belaagde en ruiten aan de Talmastraat vernielde, is nog onduidelijk. "Dat zal nog moeten blijken uit onderzoek. We hebben sporenonderzoek gedaan, verschillende getuigen gehoord. Maar meer getuigenverklaringen zijn nog welkom", vertelt de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl