Provincie steekt dik 400.000 euro in Nieuw-Amsterdam

De herontwikkeling van het centrum van Nieuw-Amsterdam kan rekenen op financiële steun van de provincie Drenthe. Het gaat om een bedrag van in totaal 407.000 euro.

Het gaat om twee nieuwbouwprojecten aan de Vaart ZZ. Het ene project is ter hoogte van huisnummer 36-37, het andere bij 59-60. De provincie kent respectievelijk een subsidie van 207.000 en 200.000 euro toe.

Appartementen en winkels
Het oorspronkelijke gebouw aan de Vaart ZZ 36-37 is inmiddels gesloopt en met de nieuwbouw is al begonnen. Er komt een complex met zeven appartementen op de eerste verdieping en winkelruimte op de begane grond.

Tekst gaat verder onder foto.
Afbeelding

Het nieuwbouwproject op nummer 36-37 (foto: RTV Drenthe/Erwin Kikkers)

Aan de Vaart ZZ 59-60 stonden twee verpauperde panden. Sloop en nieuwbouw bleek ook daar de enige optie. Het nieuwbouwplan bestaat uit twee winkels op de begane grond en vier luxe appartementen op de eerste verdieping.

Tekst gaat verder onder foto.
Afbeelding

Het nieuwbouwproject op nummer 59-60 (foto: RTV Drenthe/Erwin Kikkers)

Kwaliteitsverbetering 
Volgens de provincie zorgen beide nieuwbouwplannen voor een kwaliteitsverbetering van het dorpscentrum. De subsidies komen voort uit de zogenoemde Uitvoeringsregeling Herstructurering Ruimtelijke Kwaliteit. Deze regeling is bedoeld voor projecten in de bebouwde kom die verpaupering tegengaan.

Hoewel de Gedeputeerde Staten het geld aan de projecten willen toekennen, moeten de Provinciale Staten er nog mee instemmen.