Tegenvaller voor gemeente Noordenveld van 1,6 miljoen euro

De gemeente Noordenveld houdt bij de begroting van volgend jaar rekening met een tegenvaller van 1,6 miljoen euro. De gemeente krijgt namelijk minder geld uit het gemeentefonds dan waar eerder op werd gerekend.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de gemeente laten weten dat de uitkering wordt verlaagd, omdat het 35 basisgegevens van Noordenveld naar beneden heeft bijgesteld. Daarbij gaat het onder meer om het aantal inwoners en de belastingcapaciteit.

Onzekerheid
Volgens de gemeente is er nog veel onzeker over wat die tussentijdse verlaging voor Noordenveld betekent, maar in het meest negatieve scenario zou het gaan om 1,6 miljoen euro minder aan inkomsten. Wethouder Alex Wekema laat weten dat hij de komende weken meer zekerheid wil krijgen over de uitkering uit het gemeentefonds. Ook denkt hij nog na over hoe de tegenvaller kan worden opgevangen.

Ondanks de tegenvaller streeft de gemeente Noordenveld er naar op 15 november een sluitende begroting voor 2020 in te dienen bij de provincie.
Meer over dit onderwerp:
gemeente Noordenveld gemeentefonds Roden
Deel dit artikel: