Minister voert eerste gesprek over toekomst landbouw

Trekker - gras omkeren/drogen
In het akkoord moet komen te staan hoe de landbouw eruit komt te zien © RTV Drenthe / Fred van Os
Landbouwminister Piet Adema voert vandaag de eerste gesprekken die in maart volgend jaar moeten leiden tot een landbouwakkoord. Daarin moet staan hoe de toekomst van de landbouw eruit gaat zien.
Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord, weet al wel wat er in dat akkoord moet komen. Een langetermijnperspectief. "Dat gaat om 10 tot 15 jaar vooruit kijken." Want dat mist hij in het huidige beleid. Of het meervoud daarvan eigenlijk. "Er komen regels op ons af en die worden dan weer bijgesteld. Het verandert bijna per dag."
Met als gevolg dat er niet op te investeren valt, volgens Bruins. "Boeren willen best veranderen. De afgelopen tijd hebben ze flink geïnvesteerd. Maar een jaar later voldoet de stal al niet meer aan de eisen. Dat is van de gekke."

Proces

Het gesprek dat de minister vandaag voert, gaat echter nog niet over de inhoud. Het gesprek gaat vooral over het proces. Met wie er wanneer gesproken moet worden bijvoorbeeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl