Drenthe geeft subsidie aan 'maakindustrie van de toekomst'

In totaal investeert de provincie 1 miljoen euro (Rechten: Pixabay)
In totaal investeert de provincie 1 miljoen euro (Rechten: Pixabay)
Drentse ondernemers die hun bedrijf slimmer en schoner willen maken en die hun ervaringen met andere bedrijven willen delen, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling Slimme Demonstratiefabrieken.
De provincie investeert 1 miljoen euro in de 'maakindustrie van de toekomst'.
“Veel bedrijven weten dat ze in moeten spelen op nieuwe ontwikkelingen als digitalisering, robotisering en de energietransitie om de concurrentie het hoofd te blijven bieden”, legt gedeputeerde Henk Brink uit. “Maar waar moet je beginnen, welke investeringen kun je het beste doen en welke apparatuur is het meest geschikt? Dat zijn vragen waar ondernemers mee worstelen.”
Volgens hem moet de subsidieregeling de drempel verlagen voor bedrijven die daarin het voortouw willen nemen.
De regeling is bedoeld voor maakbedrijven die investeren in het slimmer maken van hun productieprocessen en ook aandacht besteden aan duurzaamheid. Daarnaast moet het bedrijf laten zien welke activiteiten het onderneemt om kennis te delen met andere mkb’ers en eventueel ook met kennis- en onderwijsinstellingen.
De regeling gaat op 1 oktober in en loopt tot en met 31 maart 2020, tenzij het subsidiepotje eerder leeg is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.