'Groep Poede' loopt weg bij ledenvergadering Bargermeer-Meerveld

De groep achter Geert Poede heeft het niet lang volgehouden bij de algemene ledenvergadering van buurt- en huurdersvereniging Bargermeer-Meerveld in Emmen. Vanavond moest een nieuw bestuur worden gekozen, maar volgens de 'groep Poede' ging het niet volgens de regels.
"De tegenpartij laat mensen toe die geen lid zijn. En onze leden worden weggestuurd. Daar zitten mensen tussen die al 34 jaar lid zijn. Zo heb je geen ledenvergadering, zo komt dat niet goed", is de eerste reactie van een enigszins gefrustreerde Geert Poede, die met zijn achterban de zaal verliet.

Wel nieuw bestuur
Na het vertrek van de 'groep Poede' ging de ledenvergadering 'gewoon' door en is er gestemd voor een nieuw bestuur. Het vormen van een nieuw bestuur was een eis van de rechter, waar beide partijen eerder al tegenover elkaar stonden. 

Rick Lucas, die in deze kwestie de leiding heeft over de 'andere partij', zegt het volgende erover. "Er is een nieuw bestuur gekozen met zeven leden. Ontzettend jammer dat het zo gegaan is. Vanavond zijn er alleen maar verliezers. Ik hoop voor de buurt dat het buurthuis nu weer een mooie toekomst tegemoet kan gaan."

'Schouders eronder'
Een van de leden van het nieuwe zevenkoppige bestuur is Janet Veldwijk. "We gaan de schouders eronder zetten. Er zijn eigenlijk geen winnaars in dit verhaal. Ik vind het heel jammer dat een deel van de mensen besloten heeft om te vertrekken. Ik had graag hun stemmen ook willen zien, maar het is even niet anders. Het is zoals het is. We gaan nu proberen de vereniging een vereniging te laten zijn."

'Geldige stemming'
Veldwijk, die zich opwerpt als woordvoerder van het nieuwe bestuur, zegt dat de stemming geldig is. "Zodra de vergadering begonnen was en alle mensen zich aangemeld hadden, gelden zij als present. Er is wel een aantal keren discussie geweest over al dan niet mee tellende leden."

Volgens Veldwijk heeft de advocaat van de 'groep Poede' niet van zich laten horen bij de advocaat van de de 'groep Lucas'. "Dus daar konden we geen onderhandelingen mee doen." Discussies over wel of niet mee tellende leden waren vanavond volgens Veldwijk dan ook overbodig. Het nieuwe bestuur wil zo snel mogelijk een volgende ledenvergadering organiseren, om een nieuwe voorzitter te kunnen kiezen.

De ledenvergadering van buurt- en huurdersvereniging Bargermeer-Meerveld werd achter gesloten deuren gehouden in een zaal van het Fletcher Hotel in Emmen. De gemeente Emmen had twee beveiligers geregeld en tijdens de vergadering namen twee agenten poolshoogte. De ledenvergadering werd voorgezeten door BOKD.

Meer over dit onderwerp:
Bargermeer buurthuis gemeente Emmen BOKD Emmen
Deel dit artikel: