Jafar Arias komt niet in actie bij emotioneel gelijkspel voor Curaçao

FC Emmen-spits Jafar Arias kwam niet in actie voor Curaçao (Rechten: Gerrit Rijkens)
Curaçao is er vannacht tijdens een emotionele wedstrijd niet in geslaagd te winnen van Haïti. Het werd 1-1. Emmen-spits Jafar Arias bleef de hele wedstrijd op de bank.
Haïti kwam op 1-0 voor dankzij Frantzdy Pierrot. De aanvaller van Moeskroen tikte een voorzet langs keeper Eloy Room. De gelijkmaker kwam van de voet van Elson Hooi. Vlak na rust werd Haïtiaan Ricardo Adé met rood van het veld gestuurd, maar het lukte Curaçao niet om tegen tien man nogmaals te scoren.
De wedstrijd had een emotionele lading voor Curaçao. De 31-jarige reservekeeper Jarzinho Pieter van het team overleed maandag plotseling in het spelershotel.
In overleg met de spelers werd besloten de CONCACAF Nations League-wedstrijd tegen Haïti doorgang te laten vinden als eerbetoon aan Pieter. De teams speelden met rouwbanden en voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden. Elson Hooi hield na zijn treffer een shirt in de lucht met daarop de tekst 'Love Puru 22 Legend'.

CONCACAF Nations League

Curaçao speelt op het derde en laagste niveau in de CONCACAF Nations League. De eilanders delen groep D met Haïti en Costa Rica. Curaçao staat dankzij een overwinning en een gelijkspel tegen Haïti nu op vier punten. Op 14 oktober en 15 november speelt Curaçao tegen Costa Rica.