Voorlopig groen licht voor nieuw tankstation in Havelte

Tankstation Havelte
De Raad van State ziet geen bezwaren voor het nieuwe tankstation © ANP
De Raad van State ziet geen redenen om een plan voor een nieuw tankstation aan de Oeveraseweg op het bedrijventerrein in Havelte te blokkeren. De Shell aan de Van Helomaweg in Havelte probeerde de bouw van een nieuw tankstation tegen te houden, maar tevergeefs.
Volgens de hoogste bestuursrechter past een nieuw tankstation prima op het bedrijventerrein. Een extra brandstofpunt zal volgens de Raad niet leiden tot het omvallen van tankstations in de omgeving, zoals de nabijgelegen Shell. Bovendien is de Oeveraseweg breed en overzichtelijk genoeg om het extra tankverkeer aan te kunnen en liggen de omliggende bedrijfswoningen op voldoende afstand.
Initiatiefnemer Gerald Meijer heeft ook het plan om een nieuwe loods plus bedrijfswoning te bouwen, maar dit is nog in ontwikkeling. Meijer geeft aan dat hij nog in overleg is met de bouwer van de loods over veilige afstanden.

Geen koplampen in de woningen

Verder stelt de Raad vast dat Meijer de route zo gaat uitdokteren dat auto's die het tankstation bezoeken niet met de koplampen in omliggende bedrijfswoningen zullen schijnen. Later volgend jaar volgt de bodemzaak en einduitspraak. Initiatiefnemer Meijer zei eerder dat hij pas gaat bouwen wanneer de einduitspraak er is. Na deze spoeduitspraak kan hij wel alvast doorgaan met alle bouwvoorbereidingen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.