Spookrijder uit Emmen scheurt met 200 kilometer per uur én zonder lichten over N34

N34
De man scheurde volgens de politie over de N34 © ANP
Een 24-jarige man uit Emmen is vannacht in de kraag gevat door de politie na een wilde achtervolging met snelheden tot 200 kilometer per uur. De hardrijder reed met z'n autolichten uit spookrijdend over de N34, meldt de politie.
De man stopte in eerste instantie langs de N34 bij Eext voor een controle van agenten. Toen de dienders hem wilde testen op het gebruik van verdovende middelen, drukte de Emmenaar vanuit het niets het gaspedaal in. Zijn spookrit kwam tot stilstand in een weiland, waarna de ontsnappingspoging te voet verderging.
De voortvluchtige dacht de politie te slim af te zijn door zich te verbergen in de kofferbak van een auto. Het voertuig waarin hij zich verborg, stond aan de Wepel in Annen. Daar werd hij betrapt door surveillerende agenten.
De man is direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zijn auto en rijbewijs zijn ingenomen, verder bleek op het bureau dat hij onder invloed was van drugs.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.