Growing Emmen vindt nieuw onderkomen en breidt verder uit

Het nieuwe pand aan De Bukakkers
Het nieuwe pand aan De Bukakkers © Janet Oortwijn/RTV Drenthe
Growing Emmen gaat opnieuw verhuizen. Vanaf 9 januari opent de ondernemersbroedplaats de deuren aan De Bukakkers, nabij het centrum.
Daar huurt het bedrijf een pand met ruim 2700 vierkante meter, wat het bedrijf mogelijkheden biedt om verder uit te breiden. Op dit moment zit Growing Emmen nog in het gebouw aan de Parallelweg, waar voorheen Sedna in gevestigd was. Op deze plek komen twaalf woningen.
Dènis Assen staat samen met zijn vrouw Alya en mede-eigenaar Johan van Tiel aan het roer. "De huidige energieprijzen, een gedateerd pand met hoog energieverbruik maakten dat we geen keuze hadden om op de huidige plek te blijven. Dus moesten we op zoek naar een nieuw onderkomen", zegt Assen.

'Heerlijke plek van maken'

De eigenaren zijn in hun nopjes met het pand aan De Bukakkers van aannemer Jan Brands. "We zijn erg dankbaar dat hij met ons heeft meegedacht. Ons concept heeft ook nodig dat je dicht bij het centrum zit, met voldoende vrije parkeerplaatsen. Ruimtes waar mensen elkaar kunnen ontmoeten."
"We zijn meer een ontmoetingsplek dan een een werkplek. We zijn een ondernemersbroedplaats voor nieuw en vernieuwend ondernemerschap. Je vindt bij ons verschillende partners en andere ondernemers", aldul Assen. Ook NHL Stenden en Drenthe College zijn partners van Growing Emmen, dat flexwerkplekken en kantoorruimte aanbiedt.
De komende tijd is het pand vooral aan een metamorfose onderhevig, om de stijl van Growing Emmen in het gebouw toe te passen. "Dat is nu de grootste uitdaging", lacht Assen, terwijl hij tussen de afgebroken muren staat. "Hoe krijg je een welkome, open en huiselijke sfeer die hier kenmerkend is? Gelukkig hebben we mensen die daar verstand van hebben. Er wordt kleur ingebracht, muren worden opengebroken. Er komen mooie meubels. We gaan er weer een heerlijke plek van maken samen."
Dènis Assen van Growing Emmen
Dènis Assen van Growing Emmen © Janet Oortwijn/RTV Drenthe

Hoog tempo

In de vier jaar dat Growing Emmen bestaat, is dit de tweede verhuizing. Het begon kleinschalig aan de Baander. "Iemand zei laatst al tegen ons: 'Daar waren jullie kleuters. Aan de Parallelweg gingen jullie puberen en nu worden jullie volwassen'", lacht Assen. "Maar het is wel in een hoog tempo. We bestaan iets meer dan vier jaar. Ik merk dat het heel veel van ons vraagt, maar het is zo leuk en we hebben veel gemotiveerde mensen om ons heen. En de kracht van een community is dat iedereen elkaar sterker maakt en dat wij niet alles zelf hoeven te doen."
"En als het aan ons ligt blijven we hier absoluut langer dan op de andere locaties. Wij zijn ook nog niet uitgegroeid en hopen hier een goede spurt te maken", besluit Assen.
De komende tijd staat in het teken van verbouwen
De komende tijd staat in het teken van verbouwen © Janet Oortwijn/RTV Drenthe

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.