Eis: 40 maanden celstraf voor steekincident in Hoogeveen

rechtbank_stockfoto_detailfoto
Tegen een 44-jarige man uit Emmen is 40 maanden cel geëist voor een steekincident in Hoogeveen © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Tegen een 44-jarige man uit Emmen is een celstraf van veertig maanden geëist voor een steekincident bij een woning in Hoogeveen. Van de veertig maanden zijn er tien voorwaardelijk. De officier van justitie vond poging tot doodslag bewezen.
De Emmenaar en zijn 61-jarige oom uit Hoogeveen, bij wie hij tijdelijk logeerde in verband met problemen thuis, verschenen begin juni rond één uur aan de deur van een woning aan de Wethouder Robaardstraat. "Twee malloten in dronken toestand, onbegrijpelijk", schetste de officier van justitie. De bewoner deed open en werd vrijwel direct door de Emmenaar gestoken. Het slachtoffer weerde af en werd in zijn arm geraakt, waardoor hij flink bloedde.

Berichten op Facebook

De aanklager vermoedt dat het gaat om een conflict over berichten op Facebook. Volgens de officier van justitie staat vast dat de veertiger het slachtoffer belde met de telefoon van zijn oom. Hij moest wat met hem uitpraten en wilde ernaartoe. Zijn oom wist waar de man woonde en ging mee.

Om de hete brij

De veertiger ontkent dat hij heeft gestoken. Hij ontkende eerst ook de gang naar de woning van het slachtoffer, maar de tocht daarnaartoe en weer terug was door camera's vastgelegd. Daarop zei de Emmenaar dat hij bij de deur werd aangevallen met een mes en afweerde. Het slachtoffer sneed vervolgens zichzelf. De officier van justitie vond dat de man 'om de hete brij heen draaide'.
De aanklager vond niet bewezen dat de oom wist van een meegenomen mes en vroeg hem vrij te spreken van medeplichtigheid. De zestiger maakte zich wel schuldig aan mishandeling, zei de officier van justitie. Hij was die avond zijn huissleutel vergeten en vroeg om hulp bij zijn buurman. Toen hij die niet kreeg, deelde hij een kopstoot uit. De oom ontkent dit.
De officier van justitie eiste ook een behandeling voor de hoofdverdachte. De advocaat van de Emmenaar stelde de rechtbank voor om die reden de celstraf te bekorten. De uitspraak volgt over twee weken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl